Великобританія: фальшиве навернення у християнство як спосіб отримання притулку
  • Птн, 09/02/2024 - 12:15

Чи має навернення у християнство бути одним із актів, які дозволяють отримати притулок у Великобританії? Англіканську Церкву звинувачують у надто довірливому ставленні до мусульман, яким після включення до реєстру прихожан легше отримати бажаний статус. Про це повідомляє Vatican News.

Чи підтримує Англіканська Церква псевдохристиян, які вдають, що навернулися, щоб отримати притулок? Це питання останнім часом часто задають як політики, так і лідери громадської думки. Колишній капелан королеви Єлизавети II і навернений у католицтво доктор Ґевін Ашенден розповідає про цинічну маніпуляцію християнською вірою з метою легалізації свого перебування. Він розкритикував архиєпископа Кентерберійського, який говорив у Палаті Лордів про співчутливе ставлення до осіб, які просять притулку. Як говорить Ешенден: “По-перше, церква повинна мати співчуття до власного суспільства. – Навернення до християнства винахідливо використовувалося для того, щоби проникнути в британське суспільство. Ми перебуваємо в облозі, вся наша культура та цивілізація знаходяться під загрозою та експлуатується, і настав час припинити це приймати. Годі бути такими довірливими. Бажання бути якомога співчутливішим дуже спокусливе, але така позиція співчуття має стосуватися насамперед нашого суспільства. Ми живемо в суспільстві, яке переживає серйозне напруження у багатьох сферах. Те, що тримало нас разом, розбивається, анархічний мультикультуралізм знищує нас. Ми не маємо співчуття до самих себе, дозволяючи різним соціальним групам із сумнівними моральними стандартами загарбати нас", – сказав він в інтерв'ю каналу Great Britain News.

На шпальтах щоденної газети Telegraph Суелла Браверман, екс-міністр внутрішніх справ, вказує на помилки системи надання притулку, де відсутність контролю над релігійним наверненням є лише одним із недоліків. Брейверман стверджує, що методи шахрайства “розвиваються незліченними способами”. І, зокрема, зазначає: фіктивні шлюби та навчання у фейкових навчальних закладах; дорослі, які видають себе за дітей; мусульмани, які видають себе за християн; гетеросексуальні особи, які видають себе за гомосексуалістів; здорові люди, які стверджують, що вони психічно хворі; економічні мігранти, які стверджують, що вони жертви торгівлі людьми, політичні дисиденти чи біженці. Працюючи міністром внутрішніх справ, Брейверман нібито дізналася “про церкви по всій країні, які полегшують поданняі фальшивих заяв про надання притулку”. За повідомленнями британських медіа, останнім часом християнську віру прийняли майже 40 нелегальних емігрантів, які перебувають на баржі “Біббі Стокгольм”, що пришвартована в порту Портленда. Вони стверджують, що змінили релігію, щоб могти залишитися у Сполученому Королівстві. Оприлюднення цих даних відбулося на тлі зростаючої суперечки щодо ролі Церкви, головно Англіканської, у підтримці нібито навернення у християнство мігрантів, у тому числі Абдули Езеді, підозрюваного в недавньому нападі на жінку з двома дітьми в одному з районів Лондона. Езеді, який походить із Афганістану, облив жінку кислотою, важко поранивши її та двох її доньок. Жінці загрожує стійка інвалідність. Езеді, якого розшукує поліція, засуджений до двох років умовно і перебуває в реєстрі сексуальних злочинців. Він отримав притулок після двох відмов. Третя, успішна спроба була скріплена його нібито наверненням у християнство. Тепер очікується, що уряд розгляне можливі законодавчі зміни, щоб забезпечити жорсткіший контроль за висновками про навернення, що подають особи, які шукають притулку. Крім того, дедалі частіше звучить вимога щодо автоматичної депортації тих шукачів притулку, які порушують закон. Питання про навернення Абдули Езеді також задали католицькій єпархії, де нібито перебував нападник із Клепхема. Речник єпархії Хексема і Ньюкасла сказав: “Після перевірки місцевих парафіяльних і центральних реєстрів і після консультації з духовенством ми не маємо жодних ознак того, що Абдула Езеді навернувся в католицьку віру в цій єпархії, або що католицький священник видав йому довідку. Ми не знаємо, яка християнська церква його прийняла і який християнський священнослужитель дав йому довідку. Ми єднаємося у молитві з жертвами і сподіваємося, що справедливість незабаром стане дійсністю”.