Великобританія: мати засуджена за аборт на 8-му місяці вагітності
  • Пон, 19/06/2023 - 13:13

У цьогорічний “День Життя” Католицька Церква в Англії та Уельсі просить молитися за людей, які пережили травму після аборту. У країні не стихає відлуння резонансного судового вироку у справі т. зв. аборту на пізньому терміні. 44-річна мати трьох дітей була засуджена до двох років позбавлення волі після того, як прийняла абортивні таблетки, будучи на восьмому місяці вагітності. Про це повідомляє ekai.pl.

Цей вирок може вплинути на зниження інтересу до медикаментозного аборту в домашніх умовах, легалізованого під час пандемії COVID-19. У Великобританії можна вбити свою ненароджену дитину до 10-тижня вагітності, отримавши абортивні таблетки поштою. Для цього достатньо просто онлайн консультації. Поки невідомі масштаби зловживань, коли жінки роблять аборти пізніше встановленого законом терміну. Загальнонаціональне таємне розслідування виявило: “постачальники” абортів не здійснюють елементарної перевірки перед відправленням таблеток. Розслідування показало, що ці абортивні засоби можна легко отримати, а також дати під примусом.

Карла Фостер визнала свою провину. Вирок у вигляді 2 років позбавлення волі засудили проабортні кола, включно з Amnesty International. Знову пролунали заклики до подальшої лібералізації законодавства і навіть повної декриміналізації вбивства зачатої дитини. Королівський коледж акушерів і гінекологів, Королівський коледж акушерок та інші органи охорони здоров'я закликали суддю коронного суду Сток-он-Трента не виносити обвинувального вироку. Ці органи стверджують, що покарання "відштовхне жінок від послуги телемедичних абортів" або від "відкритості та чесності з лікарями". Суд не розділив таку позицію.

Тим часом єпископ Джон Шерінґтон вказує на драму саме цієї родини: “Випадок матері, яка зробила незаконний аборт, викликає глибоке занепокоєння, особливо щодо інших її дітей. Але застосовування закону належить до компетенції судової влади, у тому числі врахування пом’якшуючих обставин та міри призначеного покарання”, – зазначив він. Моральне підґрунтя справи Карли Фостер описує, серед іншого, Catholic Herald. Жінка вирішила вбити свою четверту дитину, тому що партнер, з яким вона розійшлася і до якого вирішила повернутися, не був батьком цієї дитини.