Великобританія: вчительку звільнили за відмову пропагувати гендерну ідеологію та ЛГБТ
  • Втр, 24/10/2023 - 16:54

Британська вчителька-християнка, яка відмовилася пропагувати гендерну ідеологію 11- та 12-річним учням, ризикує втратити ліцензію на викладання на все життя після того, як державна установа застосувала до неї дисциплінарні заходи.

Ґлодис Легер 12 років викладала іноземну мову, в тому числі в англіканській школі Bishop Justus Church of England School у Бромлі, у графстві Кент. Але в травні минулого року її звільнили. Школа видала навчальну програму та навчальні матеріали для учнів 7 класу, які пропагують гендерну ідеологію, зокрема існування “гендерної ідентичності”, включаючи пансексуальну, асексуальну та трансгендерну ідентичність. Про це пише opoka.

Як зазначає Christian Concern, вчителі повинні були стверджувати, що людина може народитися у “невідповідному тілі”, тобто важлива не її біологічна стать, а те, з яким гендером вона себе ототожнює.

Однак Ґлодис Легер вирішила, що викладатиме християнський погляд на тему ЛГБТ+, оскільки учні чули лише односторонні наративи. Батьки дитини подали до школи скаргу і після її розгляду вчительку звільнили. Звинувачення включали, зокрема, те, що вона стверджувала, що спосіб життя ЛГБТ-осіб невідповідний, що він гріховний і що трансгендерні люди просто “дезорієнтовані”. У той же час вона визнала, що “дуже співчуває ЛГБТ-особам, особливо тим, хто страждає серез статеву дезорієнтацію”. Водночас учителька уточнила: “проте я не можу з чистим сумлінням навчати або говорити речі, які я вважаю такими, що суперечать моїй вірі, наприклад, що сексуальні стосунки осіб однієї статі— це добре та/або здійснювати афірмацію людей щодо їхньої гендерної дезорієнтації”.

Школа не відповіла на запитання, подані вчителькою, а направила її до урядового Агентства з Регулювання Навчання (TRA), яке відповіло, що уряд має повноваження на тривалий час  відсторонити вчителя з “причин  неприйнятної професійної поведінки” та заявило, що її поведінка “суперечила основним британським цінностям, оскільки їй бракувало толерантності до осіб з іншими переконаннями”.

Легер пройшла слухання щодо “профпридатності” в офісі Агентства з Регулювання Навчання 9 жовтня. Андреа Вільямс, виконавчий директор юридичного центру Christian Concern, повідомила CNA, що ці слухання завершилися 13 жовтня, і остаточна дата вирішення справи Легер ще не призначена.

Окрім матеріалів, проти яких заперечувала Легер, вчителі школи були “змушені” демонструвати в класі відео під назвою “Fit”, який зображує молодь “із гейськими серцями, що криються за жорсткою зовнішністю”, а також “гетеросексуальних дітей, які виражають себе дуже queer”.

У своїй заяві Легер сказала, що на неї сильно вплинула втрата роботи та державне розслідування. “Зі мною поводилися як із злочинцем, неначе я становила загрозу, виражаючи свої християнські переконання, — сказала вона. – Я впевнений, що не виявляла і ніколи не виявлятиму ненависті чи нелюбові до ЛГБТ-осіб. Справжнє співчуття та любов — це здатність говорити правду людям незалежно від їхньої сексуальної приналежності. Я б ніколи нікого не дискримінувала, але... школа змушувала вчителів пропагувати, викладати та відзначати ці проблеми, чого я не могла робити”, – додала вона.