Відновлено могилу апостола Матвія в аджарській фортеці Гоніо
  • Пон, 02/11/2015 - 12:46

За ініціативою Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II в музеї-заповіднику на території древнегрузинского міста-фортеці Гоніо повністю реконструйовано і фактично заново створено могилу з мощами святого апостола Матфія, повідомляє heritagesites.ge.

Над відтворенням могили святого апостола Матфія, який в результаті жеребкування зайняв місце серед дванадцяти апостолів замість Іуди Іскаріота, група фахівців працювала протягом двох років. Проект був втілений в життя силами представників Грузинської патріархії у співпраці з Міністерством культури і охорони пам'яток і при фінансуванні Національного агентства захисту культурної спадщини.

Поховання мощей святого апостола Матфія в музеї-заповіднику Гоніо протягом багатьох років перебувало у вкрай занедбаному стані і часто справляло важке враження на паломників, які спеціально прибували вклонитися святим мощам апостола Матфія.

У 2014 р, під час зустрічі Патріарха Грузинського з генеральним директором НАЗКС Нікою Антідзе, з ініціативи та на прохання Ілії II, Національним агентством був оголошений конкурс на проект відродження та благоустрою поховання апостола Матфія. Будівництво меморіального комплексу почалося за ескізом переможця конкурсу.

Музей-заповідник Гоніо щорічно приймає безліч пілігримів і туристів - любителів старожитностей. Гоніо є одним із значних туристичних та просвітницьких центрів Аджарії.