Відпусти з нагоди Всесвітнього Дня дідусів і бабусь
  • Чтв, 24/06/2021 - 14:06

З нагоди першого Всесвітнього Дня дідусів і бабусь та осіб похилого віку можна буде отримати повний відпуст для себе і за душі в чистилищі. Про це повідомляє Апостольська Пенітенціарія.

Цей відпуст уділяється на звичайних умовах (сакраментальна сповідь, Причастя на Літургії та молитва у наміреннях Папи) вірним, які з цієї нагоди візьмуть участь у папській Літургії у Ватикані або інших урочистостях по всьому світу. Для отримання відпусту достатньо також присвятити певну кількість часу відвідуванню чи віртуальному спілкуванню з потребуючими особами похилого віку чи тими, що перебувають у важкій ситуації.

Відпуст можуть отримати також особи похилого віку, хворі та всі, хто з поважних причин не можуть залишати дім, а віддаючи Милосердному Богові свої молитви, біль і страждання, духовно братимуть участь у святкуваннях цього Всесвітнього Дня, особливо у папській Літургії, яку транслюватимуть медіа.

Апостольська Пенітенціарія також закликає всіх священників до особливої готовності уділяти таїнство покаяння і примирення, що є однією зі звичайних умов для отримання відпусту.

Читайте також: ПОСЛАННЯ ПАПИ НА ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІДУСІВ І БАБУСЬ: МРІЇ, ПАМ’ЯТЬ І МОЛИТВА