Владика Михаїл Колтун привітав учасників бойових дій на території інших держав
  • Чтв, 14/02/2013 - 19:25

Дорогі учасники бойових дій, їхні рідні та близькі, дорогі брати і сестри!

 

Від імені Української Греко-Католицької Церкви прийміть щирі вітання з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 

24 роки минуло відтоді, як українці у складі Обмеженого контингенту радянських військ залишили багатостраждальну землю Афганістану. 24 роки тому вони «вийшли», але назавжди залишились на ній. Залишились тисячами загиблих та скалічених життів, понівечених доль, несправедливих рішень, збайдужілих поглядів ближніх.

 

 

Учасник бойових дій - це наш з Вами ближній, котрий пройшов випробовування війною, а потім і миром. Він разом з нами сприймає всі обставини теперішнього життя, інколи незрозумілого з огляду цінностей того часу. Але разом тим він є нашим братом і потребує нашої підтримки, а найперше - зрозуміння.

 

До цієї війни додалися нові війни, в яких постали нові учасники, страждання: ми об’єднуємо їх своєю пам’яттю у день їх вшанування.

 

Церква тисячоліттями присутня у війську і діє з однією метою: допомогти воїнові розкрити віру у силу Бога, довіряючись волі Якого воїн у найскрутніші хвилини не відчуває себе слабким і самотнім.

 

Маючи досвід співпраці з ветеранськими організаціями учасників бойових дій, спілкуючись, інколи подорожуючи з ними у військових паломництвах до святих місць, хочу наголосити: через себе і своє життя вони свідчать іншим про дію паростків віри і любові до Бога, до світу і до свого ближнього.

 

Будь-яка війна обов’язково закінчується миром і мудрість полягає у тому, щоб шлях до нього був якомога коротшим і найменш стражденним.

 

Сьогодні від імені Української Греко-Католицької Церкви щиро бажаю вам, дорогі учасники бойових дій, а також вашим родинам, сім’ям полеглих побратимів міцного здоров’я, сильного духу і правдивої віри. Дякую Богу за мир, який настав завдяки вашому неоціненному внеску й відвазі.

 

З глибокою повагою й молитвою,
єпископ Михаїл Колтун,
керівник Департаменту Патріаршої Курії
Української Греко-Католицької Церкви
у справах душпастирства силових структур України

Джерело: http://www.kapelanstvo.org.ua