ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ
  • Пон, 18/02/2013 - 14:19

В усьому світі 20 лютого відзначається Всесвітній день Соціальної Справедливості. З цієї нагоди Комісія УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Громадською молодіжною організацією «Українська Молодь Христові» проводять у місті Львові Акцію «День справедливості».  Проводиться даний захід у рамках проекту «Демократичні цінності студентської молоді». Проголошено цей день Організацією Об’єднаних Націй (ООН), починаючи із 2009 року.

День Соціальної Справедливості в Україні вперше почали відзначати минулого року. Він був запроваджений згідно із указом Президента України Віктора Януковича від 4 листопада 2011 року. Це свято було встановлено для того, щоби звернути увагу всього людства на необхідність прагнення до соціальної справедливості та здійснювати реальні і практичні кроки для цього.

Акція Всесвітній День Соціальної Справедливості у місті Львові проводитиметься вперше. Цьому заходу, передуватиме Прес-Конференція яка відбудеться 19 лютого 2013 року, о 11: 30 у Міській Раді міста Львова, присвячена Дню Справедливості.

Наступного дня, а саме 20 лютого 2013 року о 14:00 відбудеться Акція День Справедливості на центральній площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у місті  Львові, де усім перехожим будуть роздавати маленькі «сюрпризи» із гаслами та закликами до справедливості у суспільстві. Окрім цього, відбудеться також спільна молитва за мир і справедливість в Україні біля фігури Матері Божої в центрі міста о 17:00.

Також в цей день у приміщенні конференц-залу УМХ, що на вул. Пекарська 13 у Львові, відбудеться Конференція та обговорення актуальних тем, що заторкують, головно, проблематику справедливості у нашому суспільстві. В рамках цього запланована зустріч молоді м. Львова з п. Андрієм Костюком, віце-президентом Адвокатської компанії «Павленко, Стаценко, Осінчук», викладачем кафедри філософії Українського Католицького Університету та Львівського Національного університету ім. Івана Франка, де він проведе відкриту зустріч із молоддю.

Головними гаслами цьогорічної Акції є: 1. Заклик до кожного прожити чесно і по-правді по відношенню до себе та інших День Справедливості 20 лютого, як практична участь і вклад у становлення справедливості у суспільстві; 2. Заклик зберігати дар і право на життя.

Акція до Всесвітнього Дня Соціальної Справедливості підготовлена Комісією УГКЦ «Справедливість мир» та Молодіжно-громадською організацією «Українська Молодь Христові».

Плекаємо надію, що наша участь у відзначенні Всесвітнього дня соціальної справедливості та спільна молитва стане добрим почином і для подальшого щорічного відзначення цього свята на належному рівні жителями міста Львова, а також його поширення Україною. Відзначаючи Всесвітній День Соціальної Справедливості ми намагаємось також привернути увагу нашого уряду та усіх українців до актуальних проблем нашого суспільства а також спонукати взяти на себе відповідальність спрямовану на покращення соціального становища громадян.

Секретаріат Комісії УГКЦ Спраедливість і Мир