«Якщо я навчуся бути з Ним»: с. Антонія запрошує читачів стати співавторами її нової книги
  • Срд, 31/01/2024 - 13:19

«Сидячи під Його поглядом, приглядаючись до Нього відчуваю, що хочу і можу сяяти»: відома благорека й письменниця сестра-редемптористка Антонія (Шелепило) роздумує про рецепти внутрішньої зміни і співтворення з Богом. А ще запрошує читачів ділитися власними думками, що увійдуть у її нову книгу.

На своїй фейсбук-сторінці монахиня, що недавно видала збірку поезій «У Бога під серцем», опублікувала міркування про співпрацю з Богом у своєму покликанні. Авторка проєкту «Плани на завтра» традиційно розважає над текстами Писання, зокрема віршами псалмів, які дають натхнення реалізовувати нові плани.

«Розумію, що багато речей у моєму житті сталося завдяки тому, що синхронізувала свої думки з Божим Словом. Моє покликання, книги, все, що роблю – це плоди мого часу, проведеного з Богом. Він відкриває мені нові горизонти, підказує ідеї, а коли я на це погоджуюся, роблю, реалізую, – Він знаходить людей, яких теж долучає до цих справ», – пише сестра Антонія. «Якщо я навчуся бути з Ним, насолоджуючись Його присутністю, добром, любов’ю, то все в мені теж буде змінюватися: бажання, думки, мрії, плани, – все ставатиме добрим і тим, що веде до святості. Так розумію слова з цього псалма, і саме це перевірила власним досвідом».

Звертаючись до слів 34 псалма «Приглядайтесь до Нього й засяєте, і не посоромляться ваші обличчя!», монахиня підкреслює – вони стали основою її молитви: «Дивлячись на Бога, починаю бачити по-іншому. Найперше себе – бачу у собі добро, відбитки Його пальців, якісь гарні речі, яких раніше не помічала. “Приглядання” до Нього зцілює мій зір, а тоді й інших починаю бачити чіткіше і з більшою любов’ю. У багатьох починаю бачу Його сяйво, навіть якщо там його лише трошечки. Та під добрим поглядом я сама розквітаю, ось чому мій погляд теж може допомогти комусь розкрити свою красу. Це такі прості, але такі цінні процеси, яких наче й не видно, але у цей момент, сидячи під Його поглядом, приглядаючись до Нього відчуваю, що хочу і можу сяяти.

Хочу Ним втішатися

Хочу реалізувати Його мрії, бо це така радість, від якої серце стає більшим за галактику».

Окрім того, сестра запрошує до своєї подальшої творчості читачів соцмережевого проєкту «Плани на завтра», що триває з 2017 року. На сторінці у фейсбуці авторка розповіла, що дописи на основі чотирьох Євангелій вже опубліковано у книзі, а невдовзі видавництво «Свічадо» надрукує нове видання роздумів над Старим Завітом. До співтворення цієї книги монахиня кличе і читачів.

«Хочу попросити вас написати у коментарях кілька слів, чому ви читаєте цю сторінку, а також як вона допомагає вам краще розуміти Старий Завіт, про який говорять, що він дуже важкий для читання. Найкращі коментарі будуть опубліковані у книзі. Дякую, що читаєте і любите Слово Боже!» – зазначає авторка.