Ювілей 2025 року: інклюзивні туристичні маршрути
  • Втр, 13/02/2024 - 14:08

У рамках проекту “Ювілей для всіх” італійські єпархії презентували чотири нові туристичні маршрути, адаптовані для участі осіб з обмеженими можливостями.

Ювілей 2025 року може стати можливістю подолати бар’єри та відкрити спадщину Італії для широкому загалу, особливо людям із обмеженими можливостями, яких в Італії близько 13 мільйонів. Про це повідомляє vaticannews.va.

“Подумаймо про те, скільки ми втрачаємо – в тому числі з економічної точки зору – ставлячи перед ними фізичні та культурні бар’єри”, – сказала сестра Вероніка Донателла, очільниця служби душпастирства людей з обмеженими можливостями Єпископської конференції Італії. Як зазначила монахиня, інтеграція відкинутих суспільством осіб завжди залишається викликом, тому суттєвою допомогою в цьому процесі може стати представлення їм культурних цінностей. Сестра Донателла висловила сподівання на революційний ефект згаданого проекту.

Планувати нові інклюзивні маршрути почали рік тому. У реалізації проекту беруть участь італійські органи місцевого самоврядування. Також очікується фінансова підтримка Міністерства туризму Італії.

Проект “Ювілей для всіх” – це також ініціатива для людей похилого віку, самотніх та молоді, які можуть не знати про існування культурних цінностей у своєму оточенні.