За молитву біля шопки католики цієї зими можуть отримати повний відпуст
  • Птн, 01/12/2023 - 12:30

Католики мають нагоду отримати повний відпуст, починаючи від 8 грудня, урочистості Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, і аж до 2 лютого 2024р., свята Стрітення Господнього. Для цього їм потрібно помолитися біля шопки у францисканський церкві.

Раніше цього року, у свято святого Франциска Ассизького, вірні зібралися у базиліці святого Франциска з Ассізі, Італія, щоб вшанувати улюбленого італійського святого та відсвяткувати 800-ту річницю затвердження «Правила святого Франциска» (1223), а також створення різдвяної шопки в Греччо.

В рамках цього святкування Конференція францисканців попросила Папу Франциска дати дозвіл на цей повний відпуст, пише CNA.

«Для того, щоб поширювати духовну віднову вірних і збільшувати життя в благодаті, ми просимо щоб вірні могли отримати повний відпуст за звичайних умов від 8 грудня 2023р., урочистості Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, до 2 лютого 2024 р., свята Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, відвідавши храми, якими опікуються францисканці по всьому світі, та зупинившись на молитву перед різдвяною шопкою, встановленою там».

Апостольська Пенітенціарія прийняла прохання, надавши дозвіл.

Ті, хто хворий чи не має змоги фізично бути присутнім для отримання відпусту, можуть отримати його, пожертвувавши свої страждання Господу, або ж «вчинивши практики благочестя».

Нагадаємо, повний відпуст звільняє особу від дочасних кар за гріхи. Щоб його отримати, необхідно виконати певні умови, затверджені Католицькою Церквою, а також бути повністю звільненим від гріха.

Умовами для отримання повного відпусту за звичайних умов є:

1. Відречення від усіх гріхів, навіть легких.

2. Сакраментальна сповідь, Святе Причастя та молитва у намірі папи. Відбути сакраментальну сповідь та прийняти Євхаристію можна в період до 20 днів перед актом, необхідним для повного відпусту, або впродовж 20 днів після нього.