Женева: ініціатива Місії Святого Престолу при ООН з нагоди Дня миру
  • Чтв, 01/02/2024 - 13:17

Від 2009 року представництво Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних організаціях в Женеві щорічно проводить разом з дієцезією Лозанни, Женеви та Фрібура молитовну зустріч, щоб разом з представниками міжнародної спільноти та різних релігій замислитися над темою, яку Папа пропонує на Всесвітній день миру.

 

Нагодою замислитися та ширше обмінятися з дипломатичною спільнотою Женеви думками щодо послання Папи Франциска на Всесвітній день миру, зосередженого цього року на темі «Штучний інтелект і мир». Цим стала вже традиційна зустріч, організована Місією Святого Престолу при ООН та інших міжнародних організаціях в Женеві, що відбулася 30 січня 2024 року. Вона пройшла в храмі святого Миколая за участі кардинала Міґеля Анхеля Аюсо Ґіхота, Префекта Дикастерії міжрелігійного діалогу, а також численних послів, керівників різних міжнародних організацій та співробітників дипломатичних місій. Разом з ними були представники християнської, юдейської, мусульманської та буддистської спільнот, делегати неурядових організацій, місцеві вірні, а також друзі та співробітники Місії Святого Престолу в Женеві.

Архиєпископ Етторе Балестреро, Постійний спостерігач Святого Престолу при ООН та інших міжнародних організаціях в Женеві, відкрив захід, привітавши численних присутніх у храмі. Далі кардинал Аюсо запропонував роздуми на тему цьогорічного Всесвітнього дня миру. Він підкреслив, що тільки якщо технологічний прогрес супроводжується етичними рамками, натхненними гідністю людської особи, спільним благом і братерством, можливе процвітання культури миру і побудова кращого світу.

Потім своїми короткими роздумами поділилися д-р Бенадмон, головний рабин ізраїльської громади Женеви, пані Еберле, голова Протестантської церкви Женеви, преподобний Дхамміка, директор Міжнародного буддійського центру в Женеві, Преосвященний Максим, Митрополит Швейцарський Константинопольської православної Церкви, шейх Бентуне, почесний президент Міжнародної асоціації Суфі Алавійя. Роздуми чергувалися з різними мовами та співом філіппінського та африканського хорів парафії. На завершення гості отримали в подарунок оливкову гілку на згадку про подію і як знак спільних зусиль заради миру.