«Знайомимось з професіями львівського Центру професійної освіти Боско!»
  • Чтв, 08/02/2024 - 10:52

Центр професійної освіти Боско ознайомив із професіями, які у ньому здобувають. Особливість навчального закладу — те, що його засновником є Салезіянське Згромадження* (УГКЦ), яке започаткував святий отець Іван Боско.

 Про це інформує фейсбук-сторінка Центру. 

Центр професійної освіти імені святого Івана Боско – львівський навчальний заклад II рівня акредитації, який розпочав свою діяльність у 2003 році. «Кожна з професій в Центрі професійної освіти Боско — це шлях до захопливого та перспективного майбутнього. Обирай свій напрямок та розкривай потенціал разом із нами!» — наголошують у Центрі.

Професії, які здобувають в профтехучилищі, в Центрі описали наступним чином:

  • Автомеханік: майбутні автомеханіки отримують в Центрі навички ремонту та обслуговування автомобілів різних класів. Завдяки сучасному обладнанню, прогресивній практиці та наставникам-професіоналам із провідних автомобільних компаній світу, вони отримують основні знання у автомобільній сфері за короткий термін навчання.
  • Столяр: студенти розвивають мистецтво обробки дерева, навчаються виготовлення унікальних предметів побуту, меблів та дизайну.
  • IT-спеціаліст: у Центрі Боско надають можливість отримати професійні знання у сфері IT. Студенти отримують всебічну підготовку від програмування до адміністрування мереж.
  • Кухар-офіціант: майбутні кухарі-офіціанти отримують не лише базові техніки приготування різноманітних страв, а й вишуканий смак та стиль подачі. Вони навчаються мистецтва приготування страв та обслуговування гостей.

Як зазначає сайт Центру Боско, сюди вступають на основі 9-11 класів. Підготовка триває 1-2 роки, а випускники Центру отримують дипломи державного зразка. За кожною професією спільно із роботодавцями розробляються освітні програми підготовки майбутніх кваліфікованих робітників, що сприяє перспективному працевлаштуванню випускників.

Високий рівень викладання забезпечує викладацький склад із Національного університету «Львівська політехніка». Також залучені викладачі з галузевих підприємств, які забезпечують практичний характер навчання вже з першого курсу. Основну увагу зосереджено на важливості підготовки фахівців відповідно до вимог ринку праці.

Більше про діяльність Центру, вступ та навчання тут дізнайтеся на сайті навчального закладу: mnzbosco.org.ua

*Згромадження Салезіян присутнє у 130-ти країнах світу і відоме своєю місією серед дітей та молоді, особливо тих, які належать до соціально вразливих верств населення.