Зростання християнських громад в регіоні Персидської затоки
  • Втр, 04/03/2014 - 16:56

Католицькі громади в регіоні Персидської затоки в останні роки відзначають значне зростання. Нещодавно благодійний фонд «Допомога Церкві в потребі» виділив € 50.000 для нового центру катехизації, розташованого в столиці Катару місті Доха.

Про це йдеться в повідомленні Папського фонду, де також згадується про внесок у будівництво цієї церкви, освяченої в 2008 році. Це - перший храм, зведений на території близькосхідного емірату. Церковна структура була розрахована на три тисячі віруючих, проте з часом цього простору виявилося недостатньо для значно збільшеного числа парафіян. В останні роки число католиків на Аравійському півострові збільшилася в п'ять разів, досягнувши 3 мільйонів 100 тисяч вірних. У Катарі, з населенням в один мільйон 800 тисяч, проживають більше 350 тисяч католиків.

«Наші заняття з катехизму відвідують 3.500 дітей, - сказав монс. Камілло Баллін, апостольський вікарій Північної Аравії, церковному окрузі, до якого входять Катар, Бахрейн, Кувейт і Саудівська Аравія. - Оскільки іншого місця у нас просто немає, батьки, привівши дітей на заняття, повинні чекати кінця уроків у дворі, під сонцем, на сорокоградусній спеці».

Нова церковна структура розрахована на тисячу осіб і служитиме для катехизації дорослих, а також для Богослужінь. Проживаюча в Катарі католицька громада майже повністю складається з іммігрантів, в основному з Індії і з Філіппін, тому богослужіння і обряди повинні відбуватися на різних мовах. «У нас величезна проблема з площею, - зазначив монс. Баллін. - У п'ятницю немає ні вільного місця, ні вільної хвилинки» . Розклад дня дійсно вражає: шістнадцять Літургій з 6.30 ранку до 7.30 вечора.

Подібні труднощі виникли в організації катехизації та пастирської діяльності, а також при плануванні важливих літургійних урочистостей. «Коли ми святкували Великдень в Досі, - зазначив апостольський вікарій, - 3.500 осіб молилися в церкві і близько 6.000 на площі біля храму».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va