Зустріч з Папою – мотивація до покликання
  • Суб, 15/07/2023 - 14:23

Маленький хлопчик, якому вдалося пройти через бар’єр безпеки та емоційно обійняти Папу Франциска на Світових днях молоді в Ріо-де-Жанейро в 2013 році, тепер є семінаристом, який готується до таїнства Священства. 

Про це пише rkc.org.ua за матеріалами cirkev.cz.

26 липня 2013 року дев’ятирічному Натану де Бріто вдалося дістатися до папамобіля, що саме віз Папу Франциска вулицями Ріо-де-Жанейро. Тоді він обійняв Святішого Отця і сказав йому, що хоче бути священником. Сьогодні де Бріто навчається в семінарії архідієцезії Кампо-Гранді в бразильському штаті Мату-Гросу-ду-Сул.

Молодий чоловік каже, що завжди зворушується, коли розповідає про цю зустріч. «Минуло 10 років після цього великого моменту в моєму житті. Звичайно, це не було пробудження мого покликання, тому що я ще до цього хотів бути священником. Але це, безсумнівно, була ще одна мотивація», – сказав Натан в інтерв’ю португальському каналу ACI Digital. 

Де Бріто згадує, що коли йому було сім років, то уперше сказав, що хоче бути священником: «До цього я говорив, що хочу бути вчителем і священником, лікарем і священником – завжди кимось і священником. Але в сім років, коли батько забрав мене зі школи і запитав, ким буду, коли виросту, я сказав йому, що буду священником».

Зустріч з Папою – мотивація до покликання

Фото: a12.com

Молодий бразилець підкреслив, що в його дитинстві Папою був Бенедикт XVI і саме завдяки йому виникли думки про покликання до священства, бо він бачив у ньому імпозантну постать, яка говорила делікатно, але говорила дуже добре.

«Коли я зустрівся з Папою, я навіть не сказав йому свого імені. Я просто сказав: Святіший Отче, я хочу бути священником, я хочу бути таким, як ти», – згадує де Бріто про зустріч з Папою 26 липня.

«У момент зустрічі з Папою я відчув велику прихильність Бога, коли Він сказав мені: Сину мій, я люблю тебе. Я відчувся в обіймах того, хто приймає мене як батько. Я мав цей чудовий досвід, що Папа обійняв мене і вислухав те, що я йому сказав. Наприкінці він додав: «Молися за мене і я буду молитися за тебе». Звичайно, ми самі даємо відповідь на покликання. Але знати, що така особлива людина молиться за нас, це щось дуже особливе». 

Зустріч з Папою – мотивація до покликання

Натан де Бріто – семінарист. Фото: desdelafe.mx

На початку 2020 року де Бріто вступив як кандидат до Ордену милосердних братів. Він був членом конгрегації до кінця минулого року, коли попросив перевести його до семінарії архідієцезії Кампо-Гранде.

«Я дуже тепло і часто згадую зустріч із Папою Франциском», – підсумував в інтерв’ю де Бріто.