29 травня – Міжнародний день миротворців
  • Срд, 28/05/2014 - 23:15

Від 2002 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців. В Україні відзначення цього дня встановлено відповідно до Указа Президента України від 30 квітня 2003 року № 374/2003.

А згідно із прийнятою 21-го травня 2013 року Постановою Верховної Ради України № 1165 «Про встановлення Дня українських миротворців», цього дня звертається увага на наших українських військових «місіонерів миру».

По-особливому переживаємо сьогоднішній час та хто пліч-о-пліч, хто морально, хто матеріально, а хто духовно підтримує наших військових, які боронять та стоять на сторожі життя і безпеки мирних громадян нашої держави. Уся українська армія, спеціальні її військові підрозділи, на чолі із своїм командуванням, стоять в цей час перед завданням та місією «творити мир» там, де ненависть, ворожнеча, беззаконня і хаос.

Митрополит УГКЦ Андрей Шептицький навчав: «Правдивий мир полягає на втихомиренні і злуці пожадань, у кожній особі зокрема і в цілій суспільності. Пожадання можуть бути або правдиві і здорові, себто звернені до правдивого добра, або хворовиті, нездорові й фальшиві, себто звернені до сповидного добра. Тим-то й мир може бути правдивий і сповидний. Тому-то правдивий мир мусить противитися й вести боротьбу з фальшивим, сповидним миром» («Християнська праведність», 12 лютого-15 грудня, 1935р.).

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир