Папа відправив допомогу постраждалим від повеней на півдні Бразилії
  • Птн, 10/05/2024 - 12:01

Сто тисяч євро з його доручення Апостольська елемозінерія переслала до нунціатури. Кошти призначені для підтримки мешканців, які потерпають від стихійного лиха та будуть розподілятися через структури регіональної єпископської конференції.

 

Папа Франциск виділив 100 тисяч євро, що відповідає 500 тисячам реалів, для населення, яке постраждало від повеней, що від початку травня спустошили бразильський штат Ріо-Гранде-ду-Сул на півдні країни. Допомога Папи, як повідомляє Апостольська нунціатура в Бразилії, надійшла через Апостольську елемозінерію та є конкретним жестом, насамперед, для багатьох переміщених осіб, які втратили свої домівки через стихійне лихо.

Як зазначив у коментарі для Vatican News Преосвященний Жайме Шпенґлер, Архиєпископ Порто-Алегрі, столиці цього штату, який також очолює Національну Конференцію Єпископів Бразилії, ця сума буде спрямована до регіонального відділення єпископату, що охоплює весь штат Ріо-Гранде-ду-Сул, «щоб надавати допомогу всіма можливими способами».

Минулої неділі, 5 травня, Папа Франциск висловив солідарність з людьми, яких торкнулося стихійне лихо, викликане дуже сильними дощами. Уділивши свої благословення, Святіший Отець запевнив їх у своїй близькості, мовивши: «Нехай же Господь прийме спочилих, утішить їхні родини та тих, хто був змушений покинути свої домівки». Близькість, яка тепер вилилася у конкретну допомогу.

Станом на вечір середи, 8 травня, було підтверджено 100 смертей, 130 зниклих безвісти, 374 поранених, понад 160 тисяч переміщених осіб. Стихія уразила 425 муніципалітетів.