400 американських рабинів підтримали зусилля Понтифіка
  • Чтв, 29/05/2014 - 15:09

Більше 400 американських рабинів підтримали зусилля Папи Франциска з міжрелігійного діалогу в Святій Землі. У відкритому листі, опублікованому ізраїльською газетою "Haaretz", юдейське духовенство реформаторського і консервативного напрямків позитивно прийняло ініціативу Понтифіка з  пошуків  "нових шляхів заради зростання взаєморозуміння". Таким чином, рабини відреагували також на акти вандалізму проти християнських місць в Ізраїлі і єврейські протести проти папської св. Меси на єрусалимському сіонському пагорбі.

Папа Франциск очолив на завершення  свого візиту 26 травня 2014 року Євхаристію у світлиці, розташованій на горі Сіон. Ультра-ортодоксальні та націоналістичні єврейські групи сприйняли християнську літургію як осквернення могили Давида, яка з часів середньовіччя знаходиться в тому ж комплексі.

Хоча деякі ізраїльські ЗМІ назвали візит Понтифіка на палестинські території "чорною плямою" на тлі всієї подорожі і "ляпасом Ізраїлю", впливова газета "Haaretz" вважає його "історичним". У виданні підкреслюється здивування багатьох, яке викликало запрошення Папи керівників Ізраїлю і Палестини на спільну молитовну зустріч в Ватикан і зупинка біля стіни, що розділяє дві держави.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va