Архиєпископ Ектор Агуер про ЛГБТ і Ватикан: Дикастерія віровчення вважає за краще слухати голос світу, а не Біблію
  • Чтв, 23/11/2023 - 11:44

Дикастерія Доктрини Віри вважає за краще слухати голос цього світу, а не Біблію, пропагує погану теологію і не хоче нікого засуджувати, «включати» помилки в Церкву і виступати проти великої церковної традиції, – пише Гектор Агуер, архиєпископ-емерит Ла-Плати в Аргентині.

Архиєпископ Ектор Агуер посилався на документ Дикастерії Доктрини Віри, присвячений проблемі гомо- та транссексуалізму в контексті таїнства хрещення. Він зазначив, що Дикастерія, здається, дотримується інклюзивної ідеології, відмовляючись від вимоги підкорятися істині Євангелія. У документі авторства кардин Віктора Мануеля Фернандеса, серед іншого, дозволено хрещення транссексуальної особи, навіть якщо вона не шкодує про свої дії щодо «зміни» статі в даний момент.

Транссексуал – це, по суті, гомосексуальна особа, яка намагалася «змінити стать» за допомогою хірургічного втручання та гормонів, зазначив архиєпископ Аугер. Такі дії є нападом на власну особистість. «Це зневага до біології як до реальності, яка інтегрує особистість; у богословському сенсі – це бунт проти Божого плану, завдяки якому кожен із нас є чоловіком чи жінкою», – додав архиєпископ.

Як він підкреслив, інклюзивну «манію» в Церкві сьогодні підживлює насамперед Дикастерія віровчення під керівництвом кардинала Віктора Мануеля Фернандеса. За його словами, дикастерія «більш чутлива до голосів світу, ніж до Біблії».

Архиєпископ нагадав, що прийняття дорослою людиною хрещення пов’язане з процесом навернення, тобто з рішенням змінити життя на християнське. У випадку транссексуала не можна очікувати виправлення завданої шкоди – втрати біологічної ідентичності не можна відновити. Однак ключем є воля – транссексуал повинен прийняти християнський спосіб життя, що також означає цнотливість. «Фундаментальна зміна для нього полягає в тому, що він не хоче жити в псевдоідентичності, яку прийняв в результаті неправильного рішення. Це може здатися важким, але це вимога Істини», – сказав колишній архиєпископ Ла-Плати.

«Свята Конгрегація була перетворена на дикастерію, яка присвячує себе поширенню поганої теології та утримується від засудження будь-кого. Це являє собою включення помилок, двозначності та плутанини проти великої і одностайної церковної традиції», – критично додав він.

За словами єрарха, Церква повинна бути в авангарді протидії ідеології, яку проштовхує Порядок денний ООН до 2030 року. Католики не можуть узаконювати закони, які суперечать Істині та свободі. Приймати глобалістський Порядок денний 2030 року є безглуздим, як і залишати його без критики. Вірні дивляться на Рим, очікуючи, що звідти прийде світло Істини. «Невже ця надія виявиться марною?» – нарешті питає архиєпископ.