Архиєпископ Генсвайн: звинувачення Папи Франциска в популізмі сміховинні
  • Втр, 31/03/2015 - 20:25

Стверджувати, ніби Папа Франциск «йде до кордонів» заради того, щоб «зірвати оплески», просто смішно. Про це заявив префект папського дому архиєпископ Георг Генсвайн в інтерв'ю аргентинській газеті «La Nacion».

«Папа йде до кордонів не для того, щоб зірвати оплески, він зустрічається з в'язнями тюрем не для того, щоб збільшити свою популярність, - переконаний німецький прелат. - Стверджувати подібні речі сміховинно». Звинувачення аргентинського Папи в «популізмі» позбавлені будь-якої підстави, вважає Генсвайн. А ті, хто говорить про «десакралізацію образу Папи», ґрунтуючись на тому, що нинішній Понтифік віддав перевагу жити не в палаці, а в готельному номері, просто не уявляють собі «реального» Франциска.

Префект папського дому також торкнувся реформи Римської курії, яка проходить з ініціативи Папи Бергольйо. Підкресливши, що ця ідея не зустріла жодного опору, архиєпископ припустив, що в ході здійснення реформи можуть виникнути певні труднощі. До цього моменту перетворення зачепили економічну діяльність курії, нагадав колишній особистий секретар Бенедикта XVI: були створені секретаріат і рада з економічних питань.

На питання про те, що найважче в роботі з Папою Франциском, німецький архиєпископ відповів, що це «деяка непередбачуваність». «Папі 78 років, а він працює за двох», - зазначив також Генсвайн, високо оцінивши не тільки працездатність аргентинського Понтифіка, але і його вміння спілкуватися з людьми.