Білорусь: адміністративний арешт місіонерів облатів
  • Чтв, 16/05/2024 - 11:01

У четвер, 16 травня, речник Польської провінції Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної о. Павел Ґомуляк ОМІ повідомив актуальну інформацію про становище двох білоруських місіонерів облатів, які 8 травня були заарештовані міліцією у Вітебській області.

Офіційне повідомлення оприлюднила сторінка Польської провінції Згромадження.

«Польська провінція Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної, до якої належить Місія в Білорусі, протягом останнього тижня намагається з’ясувати фактичний правовий статус двох місіонерів, затриманих білоруською владою. Занепокоєння, висловлене генеральним настоятелем Згромадження і міжнародною спільнотою, стосується також стану здоров’я ув’язнених монахів.

Затриманим о. Андрію та о. Павлу вдалося передати кілька дрібних речей. Дотримуючись офіційної позиції Вітебської дієцезіальної курії, ми можемо підтвердити, що місіонери облати відбувають адміністративний арешт: о. Андрій – 15 діб, о. Павло – 10 діб.

Ми продовжуємо молитися і заохочуємо до цього всіх людей доброї волі. Просимо також молитися за парафіяльну спільноту в Шуміліно, яка залишилася без душпастирської опіки», – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, отець Андрій Юхневич ОМІ від початку повномасштабного вторгнення у санктуарії Матері Божої Фатімської у Шуміліно організував постійну молитву в намірі припинення війни в Україні та навернення Росії і Білорусі.