Британське EWTN опублікувало стурбованість коментарями глави дикастерії у справах мирян, сім’ї та життя
  • Нед, 04/12/2016 - 18:42

Кардинал Кевін Фаррел назвав ворогами Папи тих, хто висловлює сумніви, або нерозуміння стосовно Апостольського повчання Amoris Laetitia, назвавши в інтерв’ю прогресистському виданню «The Tablet» цей документ натхненим Святим Духом. Одночасно кардинал Фаррел гостро розкритикував чотирьох кардиналів, які звернулись з проханням (Dubia) про висвітлення дискусійних місць Amoris Laetitia до Папи та Конгрегації у справах віри і моралі.  Перед тим кардинал Фаррел напав з гострою критикою на Архиєпископа Чарльза Чапута через його переконання, що Amoris Laetitia можна тлумачити виключно в контексті дотеперішнього Вчення Церкви про шлюб, інформує британське EWTN.

З цього приводу британське EWTN оприлюднило коментар диякона Ніка Доннеллі, в якому висловлюється стурбованість з приводу того, що кардинал, якому доручено нагляд доктрини та пастирської практики в Церкві щодо шлюбу і сім’ї, характеризує серйозні помилки (дозвіл на Причастя розведених і поново «вінчаних»), як дрібні розбіжності. Адже, на думку коментатора, Dubia чотирьох кардиналів піднімає дуже серйозні питання: нерозривність шлюбу, обов’язковий характер Божих заповідей, як абсолютних моральних норм. У Dubia не йдеться про дозволені розбіжності, а про фундаментальні моральні доктрини.

Окрім цього, коментатор, висловлює нерозуміння того, як кардинал Фаррел може поєднувати вимоги Familiaris Consortio Івана Павла ІІ, де говориться про те, що розведені й поново «вінчані» можуть бути допущені до Причастя виключно у випадку коли вони утримуються від сексуальної близькості з дозволом причащання розведених і поново «вінчаних» без цієї вимоги, як це пропонується в Amoris Laetitia.

На думку, коментатора, суперечливі й заплутані заяви кардинала Фаррела свідчать про істинність аргументації авторів Dubia, які висловлюють занепокоєння з приводу того, що протилежні тлумачення Amoris Laetitia спричинили велике замішання в середовищі вірних.