Церкви Малайзії моляться за жертви катастрофи зниклого літака
  • Чтв, 27/03/2014 - 16:50

У вівторок ввечері, 25 березня, у Малайзії відбулися покутні богослужіння у намірах жертв зниклого літака MH370. Рада християнських церков Малайзії (CCM) організувала покутне богослужіння у столиці країни Куала-Лумпурі.

Як повідомляє інформаційна агенція Bernama, прем’єр Малайзії Наджиб Тун Разак досі не дав згоди опустити прапори на державних будівлях на знак жалоби. Прем’єр вважає, що така офіційна жалоба є передчасною поки не знайдено жодних уламків літака. Найбільші щоденні видання Малайзії у вівторок вийшли з чорними титульними сторінками. Інформує ekai.pl.

На прес-конференції у понеділок прем’єр Наджиб сказав, що літак малайзійської лінії зник. У той же час є підозри, що Боїнг 777 з 239 особами на борту впав до Індійського океану. Малайзійська авіакомпанія заявила, що  немає надії, що хтось міг вижити у катастрофі. «У ці надзвичайно важкі часи огортаємо нашою молитвою усіх 226 пасажирів і 13 наших друзів і колег», - йшлося у заяві Malaysia Airlines.

Минулого тижня Папа Франциск закликав вірних зібраних на площі святого Петра до молитви за пасажирів і членів екіпажу малайзійського боїнга. «У цей важкий час оточімо їх нашою молитвою», - сказав Папа.

Малайзійський міністр транспорту у середу повідомив, що на нових знімках з супутника видно 122 об’єкти, які можуть виявитися уламками зниклого 8 березня Боїнга 777 Malaysia Airlines.

Пошуки літака зосереджені на південно-західній частині від австралійського міста Перт в Індійському океані. У пошукову групу входять літаки, судна і військові кораблі. Як передає Gość Niedzielny у четвер літаки призупинили пошуки через погодні умови.

Джерело: www.catholic-media.org