Держсекретар: християни – повноправні громадяни Сирії
  • Втр, 15/11/2016 - 13:02

Позиція Святого Престолу щодо Сирії полягає у необхідності припинення бойових дій, завершення війни і проведення мирних переговорів, нагадав глава ватиканської дипломатії, кардинал П'єтро Паролін.

Найближчий співробітник Папи взяв участь у триденній конференції на тему: "Дамаск – призма надії", яка проходила 11-13 листопада 2016 року у Римі, в рамках святкування 100-річчя Папського східного інституту. Однією з умов для відновлення миру в країні і повернення християн на рідні терени є перемога над терористичною організацією "Ісламська держава".

Крім того, сторони конфлікту, уряд і опозиція повинні зібратися разом і знайти вихід із ситуації. Держсекретар висловив надію, що "нові міжнародні сценарії, які виникли з обранням нового Президента США, посприяють цій меті".

 Він підкреслив, що при ухваленні рішень має враховуватися ситуація християн, "щоб вони могли бути повноправними громадянами своєї країни і сприяти її відновленню нарівні з іншими громадянами, щоб відчували себе частиною свого суспільства".

На сьогоднішній день складна ситуація зберігається в східних районах сирійського Алеппо, де тривають бої між урядовими військами з силами опозиції. В зоні протистояння опинилися близько 250 тис. мирних жителів.