Дітей кидали в лісі духів, і вони перебували там, поки їх не підбирали монахині
  • Чтв, 13/07/2017 - 19:51

Конгрегація Дочок Чудового Медальйона робить гідну хвали роботу у В'єтнамі: маючи шість притулків, спеціально присвячених представникам найменш нечисленних етнічних меншин країни, сестри врятували понад 700 дітей у віці від декількох місяців до 20 років, як повідомляє «GlobalSistersReport».

Їх робота зосереджена головним чином на провінціях Контум і Джіа Лай, що знаходяться в центрі країни. Це складне завдання з огляду на проблеми між різними етнічними групами, а також того, що країною керує комуністичний режим.

Злобні практики поган

Сестра Імельда І Біут, представниця однієї з етнічних меншин країни, стверджує, що головне завдання притулків - рятувати дітей-сиріт з сіл з етнічними відмінностями, в яких практикуються жорстокі звичаї.

Одним з таких звичаїв є дор тому ами, що полягає в похованні живцем дітей разом з матерями, померлими під час пологів. Цей звичай особливо часто практикується в горах цього регіону.

Сироти моляться перед сном в одному з будинків

Якщо дитина трохи старша, однак, все ще потребує матері для підтримки існування, а вона помирає, то їй важко уникнути сумного фіналу. Зазвичай таких дітей залишають в лісі духів, щоб вона склала компанію своїй матері  в загробному житті.

Завдяки праці черниць і їх виховній роботі, такі звичаї перестають доводитися до кінця.

Сестра Франсуаза І Хнет, що працює в притулку Венсан I, відзначає, що крім проживання і харчування, діти забезпечуються медичною допомогою, прищепленням моральних цінностей і заняттями по катехизації.

«Найголовніше це те, що, хоча діти бувають і з різних етнічних груп, вони живуть в гармонії і поважають один одного» - каже Хнет.

Сестра Хнет супроводжує дітей, поки вони виконують різні завдання

Діти, у яких є майбутнє

А Нам, що нині є батьком сімейства і вчителем, був підібраний сестрами в одному із сирітських будинків, коли був маленьким. Завдяки тим можливостям, які вони дали йому, зараз у нього є стабільна робота і сім'я - то, що йому здавалося неможливим, коли він був дитиною.

А Трач з етносу ронгао, одружений на І Льоп, сироті з народності зе, яка виросла в притулку Венсан II. «Вона хороша жінка. Вона вміє організувати роботу в сім'ї і піклуватися про дітей. Мені було непросто завоювати її серце. Я пишаюся нею »- каже Трач посміхаючись.

Сестри Згромадження Дочок Чудового Медальйона трудяться серед більш ніж 40 різних етнічних груп, серед яких вже є 212 тисяч католиків.