«Допомога Церкві в потребі» представила в британському парламенті доповідь про гоніння на християн
  • Птн, 13/10/2017 - 18:04

Доповідь про переслідування християн в період з 2015 по 2017 рік була представлена 12 жовтня в будівлі британського парламенту міжнародним благодійним фондом «Допомога Церкві в потребі».

«Гнані і забуті?» - так названо доповідь, яка свідчить про переслідування християн, яких ще не було протягом всієї історії Церкви. При цьому, з гіркотою відзначають автори доповіді, світова спільнота як правило ігнорує тяжке становище послідовників Христа, які стають жертвами ІДІЛ, «Боко Харам» та інших екстремістських організацій.

«Уряди західних країн не надали надзвичайної допомоги християнам в таких країнах, як Ірак і Сирія, де здійснюється справжнісінький геноцид, - йдеться, зокрема, в доповіді. - Якби християнські організації та ряд інших інститутів не заповнили нішу, що утворилася, християнська присутність в Іраку та інших регіонах Близького Сходу могла б уже повністю припинитися».

У доповіді також наголошується посилення становища християн в ряді переважно мусульманських держав і в країнах, в яких існує авторитарна система, - таких як Еритрея або Північна Корея.

Хоча гонінням в сучасному світі піддаються і послідовники інших релігій, автори доповіді, підготовленої британським відділенням «Допомоги Церкві в потребі», показують, що в найважчому становищі сьогодні перебувають саме християни.

Незабаром доповідь «Гнані і забуті?» буде представлена в палаті лордів. На цій презентації виступить ряд християнських єпископів, які несуть служіння в «неспокійних регіонах». Так, мелькитський архієпископ міста Захле (Ліван) Джон Дервіш розповість про долю близькосхідних християн. Єпископ Метью Куках з північної Нігерії надасть інформацію про те, як живуть християни в цьому регіоні, що піддається терору «Боко Харам». Священик з Іраку Салар Каджая розповість про те, як живуть сьогодні християни, які втекли з ніневійскої рівнини при наступі ІДІЛ і почали повертатися в рідні селища після вигнання терористів.