Двох черниць убито на території монастиря в Бурунді
  • Пон, 08/09/2014 - 12:49

Дві італійські черниці зі згромадження сестер-ксаверіанок у Пармі загинули в неділю 7 вересня 2014 р. в Бужумбурі, столиці Бурунді, у Центральній Африці.

Їх було вбито на території їхнього монастиря, у дільниці Каменге. Швидше за все, вони стали жертвами нападу грабіжників.

Інформацію щодо смерті сестер подала на своїй інтернет-сторінці дієцезія Парми. Пишеться, що обставини злочину «надалі нез’ясовані».

Вирази глибокого суму з приводу смерті місіонерок надіслала у своїй ноті пані міністр іноземних справ Італії Федеріка Могеріні, очікувана глава дипломатії Євросоюзу (вибрана 30 серпня ц.р., посаду обійме 1 листопада). «Черговий раз ми бачимо відданість тих, хто (…) пожертвував власним життям, намагаючись полегшити численні страждання, які постійно мучать африканський континент», — написано в ноті.

Бурунді належить до найбідніших держав світу.

Згромадження сестер-ксаверіанок організовує свої місії у найбідніших місцях планети. Там сестри допомагають налагодити медичну опіку для потребуючих, а також дбають про поліпшення становища місцевих жінок.