«Естафета для надії» прибула до Ватикану
  • Чтв, 25/04/2019 - 11:45

Понад 500 кілометрів бігу задля того, аби привернути увагу громадськості до важких дитячих захворювань – такою була мета чотириденного марафону «Естафета для надії» від Падови до Ватикану.

У середу вранці, 24 квітня 2019 р., перед загальною аудієнцією площа святого Петра у Ватикані стала кінцевим пунктом благодійного марафону, організованого фундацією «Місто надії». Мета 530-ти кілометрового марафону, що розпочався 21 квітня в північноіталійському місті Падова, полягала в тому, аби привернути увагу громадськості до наукових досліджень у сфері медицини, а, зокрема, щодо таких важких дитячих хворіб як лейкемія, пухлини й рідкісні захворювання.

Ідея марафону, в якому взяли участь волонтери й представники Збройних сил Італії, належить дідусеві чотирьохрічного італійського хлопчика, якого вилікували від важкого захворювання. Протягом усього марафону його учасники передавали з рук в руки невеликий циліндр, що вміщав звернення маленьких пацієнтів до Папи Франциска. Після завершення загальної аудієнції чотирирічний хлопчик передав Святішому Отцеві циліндр і листи дітей.