ХІІІ Архідієцезальний день молоді в Брюховичах
  • Пон, 08/09/2014 - 12:53

«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя» - гасло ХІІІ Архідієцізіального дня молоді,що відбувався у Брюховичах у перший вікенд вересня. Цього року молодь брала участь у багатьох важливих подіях в житті дієцезії.

Зустріч розпочалась привітанням учасників та впровадженням в тематику Дня молоді. О 21.00 відбулася Свята Меса. Отець Олександр Кусий, який очолював Євхаристію звернув увагу на те Слово, яке Церква приготувала для нас на п’ятницю, а саме – значення і сенс посту.

Після Святої Меси відбулося виставлення Пресвятих Дарів. Адорація продовжувалась до 01.00. Молодь борючись зі сном молилася про мир в Україні та потрібні благодаті для нашого народу.

Можливо, трохи втомлені, але радісні, учасники Дня молоді зранку 6 вересня вирушили до Львова. О 9.00 в храмі св. Антонія відбувся молебень перед мощами бл. Якова Стрепи, який є покровителем архідієцезії. Гостем цього Дня молоді став архієпископ Тадеуш Кондрусевич з Білорусії.

Йдучи процесією містом від храму св. Антонія до катедри з мощами бл. Якова Стрепи, зібрані просили за заступництвом покровителя про мир в країні співаючи пісні та молячись розарій. Об 11.00 у катедрі розпочалась святкова Євхаристія. Яку очолив архієпископ Тадеуш Кондрусевич. Йому співслужили архієпископ Мечислав Мокшицький, єпископ-помічник Леон Малий, єпископ-емерит Мар`ян Бучек, велика кількість священиків, що приїхали з різних куточків архідієцезії.

Після обіду відбулася друга важлива подія. Після паломництва сусідніми країнами в Україну прибули символи Всесвітнього дня молоді: хрест та ікона. Їх привезла групка представників латиської молоді.

Другий день зустрічі закінчився концертом релігійної пісні. Адже наша молодь вміє не лише молитися розарій, а ще й славити Господа танцями і піснею. Хоча програма була насичена і здавалося, що молодь протягом дня вже втомилася, нікому не забракло сил для прославлення Творця.

В неділю, 7 вересня, кульмінацією дня стала Свята Меса об 11.00. Архієпископ Тадеуш Кондрусевич у проповіді роздумував про Боже Милосердя та на яскравих прикладах намагався дати зрозуміти молоді, що «пілотом нашого життя» має бути Ісус. Без Нього нічого доброго зробити не вдасться. Проповідь владики була своєрідним «коктейлем». Це була суміш короткої проповіді українською, білоруською, російською і польською. На його проповіді не вдавалося сумувати нікому. Настільки вона була «жива», сповнена яскравих прикладів та жартів.

Після Святої Меси молодь вирушила обідати. Щоб як сказав організатор зустрічі о. Олександр Бішко «мали сили сказати: «дякуємо!». На цьому ХІІІ День молоді закінчився. Ці три дні були часом інтенсивної молитви та роздумів. Не випадково молодь мала змогу дати свідчення своєї віри йдучи процесією містом, а також молячись біля хреста та ікони, які мандрують цілим світом та сприяють переміні молодих сердець. Слова з проповідей та конференцій напевно торкнулися кожного і дали змогу розмірковувати про те, яким є моє християнське життя. І тоді більш зрозумілими стають слова євангельських блаженств, а особливо це – «блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя» (Мт 5,7).