Єпископ-помічник Львівської архиєпархії молився на горі о. Маркіяна Шашкевича
  • Втр, 05/08/2014 - 10:19

3 серпня 2014 року  Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, взяв участь у молитовному вшануванні пам’яті о. Маркіяна Шашкевича на Білій горі, що в с. Підлисся.

Єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. Разом з Владикою Венедиктом молились духовенство, місцева парафіяльна спільнота та паломники, що прибули вшанувати о. Маркіяна.

У своєму слові єпископ відзначив християнські чесноти та громадянську поставу о. Маркіяна Шашкевича. За словами проповідника, сьогодні необхідно, щоб кожен розумів, що від нього залежить багато ─ доля українського народу. Треба довіритись найперше Богові, як це робив о. Маркіян. «Через його ревність, смирення та любов до Бога й рідної землі,─ підкреслив Владика Венедикт, ─ пробудилась свідомість народу».

Варто зазначити, що цьогорічне молитовне вшанування о. Маркіяна було сповнене ревною молитвою за український народ та мир на нашій стражденній землі.

Після Божественної Літургії єпископ відслужив Панахиду на могилі учасників національно-визвольних змагань за волю України. Відтак Владика подякував усім за участь у молитовному вшануванні пам’яті о. Маркіяна Шашкевича та уділив благословення.