«Євробачення» має зникнути з нашого життя, щоб не зникла Україна: думки християн про скандальне шоу фріків
  • Втр, 14/05/2024 - 18:28

Попри війну, «Євробачення» залишається в Україні дуже популярною подією. Показово, що тема цього шоу змагалася в інформаційному просторі з темою наступу росіян на Харківщині і, можливо, навіть виявилася більш привабливою.

Про це пише Політична Теологія.

Те, що «Євробачення» – це не так про музику, як про політику та ідеологію, закономірно привертає до нього увагу тих, хто відстоює ту або іншу систему цінностей, зокрема суспільно активних вірян. Тим паче, цьогорічне «Євробачення» виявилося особливо насиченим антихристиянськими проявами вкупі з просуванням найбільш радикальних ЛГБТ-ідей. Причому учасники конкурсу з Ірландії та Швейцарії, які якраз втілювали таке поєднання, отримали дуже високий рівень підтримки українських глядачів та журі. Тому «Політична теологія» зібрала найбільш яскраві думки, висловлені в цьому контексті українськими християнами.

Керівник руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук серед іншого підкреслив роль «Євробачення» як майданчика пропаганди деструктивних ідей. «У мене є правило: не дуже звертати увагу на різноманітний епатаж, до якого вдаються особи, які з себе вдають діячів культури. У світі є занадто велика кількість людей з психічними відхиленнями, які вважають себе творчими особистостями, мета яких творити не мистецтво, а епатаж. Цей епатаж зазвичай призначений для наруги на природою, красою, традицією і мораллю. Це вже настільки звично, що аж нудно. І поки це залишається в межах їхніх власних гуртків і клубів, до цих діячів слід ставитися спокійно, як до пацієнтів. Але ж питання у тому, що “Євробачення” – це не власний закритий гурток. Це те, що транслюється на національному телебаченні UA:СУСПІЛЬНЕ, яке існує за державні бюджетні гроші. А відтак вся наруга над всіма базовими цінностями, яка щороку відбувається на “Євробаченні”, цілеспрямовано вливається у вуха і очі мільйонів українців за кошти платників податків. Саме у ті дні, коли російський ворог прориває черговий кордон на Харківщині», – написав Кухарчук.

«І ще… Найбільшу кількість балів українське журі віддало найдевіантнішим проявам епатажу – особі з яскраво вираженими розладами статево-сексуальної ідентичності зі Швейцарії (12) і сатаністам з Ірландії (10). Та й українське народне голосування, по правді кажучи, теж не сильно відрізнялося від голосу журі. Так, саме у ті дні, коли російський ворог прориває черговий кордон на Харківщині. “Євробачення” має зникнути з нашого життя в Україні (як і багато чого іншого – аморального, безглуздого, нахабного). Щоб не зникла Україна», – додав Руслан Кухарчук.

Відома журналістка і блогер Катерина Баско висловила аргументи на користь того, що християни не повинні просто ігнорувати такі явища як «Євробачення». Коментуючи проміжні підсумки конкурсу, вона написала: «Україна віддала Ірландії 10 (Карл!) балів. Вчора я зробила про цю нечисть на конкурсі євродурачення коротке відео і дивом дивувалась, як християни можуть писати в коментарях щось на кшталт “Навіщо ви про таке взагалі говорити? Забагато уваги сатані…”, “я б не побачила це відео, якби не ваше відео”, «Видаліть його, воно мене згіршує…” Християнська стриманість “і глибокостурбованість, але тихенько»” справляє враження згоди. Так ось, сьогодні ми віддали демонським танцям 10 балів. Виявляється, ми таки згодні. А тепер не згіршує? Чи може і зараз краще про це не говорити?».

«Ми воююча країна, де боротьба – не тільки проти тіла й крові. Це, в першу чергу, духовна боротьба. Ми і про це маємо мовчати? Ісус вчив благословляти їжу. Але в кафе і ресторані зробити це трохи соромно. Це нас виділить. Це нас видасть. Ісус вчив “противитись сатані”, але і це нас виділить. Це нас видасть. Краще просто бути тихенькими недільними мишками. Це і Богу угодно, і людям в очі не кидається. Цікаво виходить, бо сатана чомусь взагалі нічого не соромиться і усяко проявляється! Найбільша його перемога ЗАВЖДИ стається в момент, коли ми кажемо: “та його ж не існує, це просто театр, мені байдуже”. Це автоматично відкриває для нього не просто щілину, а двері навстіж. Подумайте про це», – йдеться у дописі Баско.

Отець Роман Лаба присвятив «Євробаченню» два відеоблоги. У першому, коментуючи хід конкурсу, він висловив міркування про «Євробачення» як «шлях до демонічної антикультури», яку просувають теперішні глобалістські еліти.

 

У другому відеоблозі о. Лаба детальніше зупинився на темі «небінарного» переможця конкурсу та його соратниці з Ірландії. Він також зачепив тему підтримки цих збоченців в Україні.

Священник висловив традиційне християнське переконання, що Бог може карати цілі народи. На його думку, підтримка деякими українцями учасників конкурсу, які відверто виступили проти Бога і Його законів, відвертає він нас Боже благословення і погіршує наше становище в умовах війни. «Не бачу причин, чому Бог має нас не карати і чому Бог має не покарати Європу», – зазначив о. Лаба.

 

Подібні міркування висловила Галина Помилуйко, учасниця руху за відродження традиційного римського обряду. «Евробачення 2024 було нам убивче необхідне, аби нарешті чесно подивитися на себе в люстерко на початку третього року Великої війни. Спершу українці масово пруть до церков на Великдень, а телебачення радо ті всі імітації християнської віри нашого народу траснулює, відтак не лише пасивно толерують, а діяльнісно підтримують на позір маніфестований сатанизм, ліволіберальну ідеологічну повістку, що суперечить як християнському віровченню, так і засадам політичного націоналізму… і нарешті ті самі “християни” щиросердно досі волають “ЗА ЩО НАМ ВІЙНА?”… За тим усім схована клясична дитяча позиція жертви. До слова, неабияк психологічно вигідна, бо жертва завжди чемна й невинна, тільки замість цукорок, отримує чогось батіг з крови та ракет. І цьогорічне Евробачення говорить промовисто, як ніколи», – йдеться в її дописі.

«Війну в біблійній традиції Господь завжди дозволяє за колективний гріх. І війна – це завжди дорога очищення. Але для того, треба мати мужність бачити свій бруд: “Тому й запалав гнів Господній на Ізраїля, і віддав він їх у руки грабіжникам, що грабували їх, і віддав їх у руки ворогам їхнім навкруги, так що вони не здолали більше устоятись перед своїми ворогами. Куди вони не виступали, рука Господня була проти них, їм на нещастя, як Господь був сказав і як Господь був присягавсь їм. І стало їм вельми скрутно” (Суддів 2: 14-15)», – додала Помилуйко.