«Ісус милосердний, але не дурний»
  • Птн, 02/08/2013 - 00:38

На цинізм та моральну і інтелектуальну нечесність восьми політиків Демократичної Партії США, які декларують себе католиками, а критикують вчення Церкви щодо природи подружжя, вказав Митрополит Чикаго кардинал Френсіс Джордж.

Політики скритикували рішення кардинала перестали матеріально підтримувати організацію, яка допомагає іммігрантам і одночасно публічно промує одностатеві шлюби. Щороку Архиєпархія Чикаго виділяла біля 25-30 тисяч доларів цій організації, доки остання не оголосила про підтримку протиприродних союзів. У спеціальному листі - відповіді на критику політиків кардинал пригадав, що може виділяти гроші при умові, що вони потраплять до організацій, які шануватимуть навчання Католицької Церкви, причому згадана організація погодилась із цією умовою, яку тепер порушила з політичної користі.

Кардинал Джордж написав у своїй відповіді:«Підписанти відкритого листа оголошували про свою приналежність до католицької віри навіть тоді, коли цинічно закликали інших відкидати поставу Церкви. Церква не є приватним клубом, а є Тілом Христа, який каже нам, що Він є Дорогою, Правдою і Життям. Оскільки вони є католиками, то знають, що за кілька років, як кожен із нас, стануть перед тим самим Христом, щоб відзвітувати за свою службу. Ісус є милосердний, але не дурний; він знає різницю між тим, що добре і що зле. Маніпулювання як іммігрантами, так і Церквою для політичної вигоди є злим». Кардинал додав також, що Церква має намір і далі допомагати іммігрантам, але за посередництвом організацій, які поважатимуть її науку.

За матеріалами: http://info.wiara.pl