Італійські діти в листі до Папи: солідарність вчиняє нас шедевром
  • Суб, 30/12/2023 - 11:10
«Ми як зернини піску: тільки разом, об’єднані та солідарні, ми можемо стати прекрасним витвором мистецтва. Це наше бажання. Це наша надія», – написали діти з північноіталійського міста Єзоло в листі до Папи Франциска, який йому передав Настоятель францисканського монастиря в Ассізі отець Марко Мороні.

У п’ятницю, 29 грудня 2023 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції Настоятеля францисканського монастиря в Ассізі отця Марка Мороні. Під час цієї зустрічі він передав Святішому Отцеві лист від дітей з Єзоло, що в північноіталійському регіоні Венето.

Починаючи з 2002 року, у Різдвяний період мешканці та численні відвідувачі відомого морського курортного містечка Єзоло, мають змогу пригадати про народження Ісуса, споглядаючи дивовижний витвір – піщаний вертеп. Щороку до виконання цього вертепу залучаються найкращі світові майстри піщаних скульптур. Цього року вертеп з піску в Єзоло має назву «Слідами Франциска з Ассізі» і присвячений 800-й річниці першого в історії живого вертепу, який організували в італійському містечку Ґреччьо за ініціативою цього святого.

В рамках співпраці між францисканським монастирем в Ассізі та муніципалітетом Єзоло з нагоди відзначення цієї річниці, для учнів шкіл цього містечка провели заходи про життя святого Франциска. Одним із плодів цих заходів став коротенький лист, який учні написали Святішому Отцеві і передали отцеві Маркові 2 грудня, у день інавгурації піщаного вертепу. «Ми як зернини піску: тільки разом, об’єднані та солідарні, ми можемо стати прекрасним витвором мистецтва. Це наше бажання. Це наша надія», – написали діти.

«Як я і пообіцяв дітям з Єзоло 2 грудня, – зазначає отець Марко в комюніке францисканського монастиря в Ассізі, – маючи можливість зустрітися з Папою Франциском сьогодні вранці, я особисто передав йому їхнє послання. Це була нагода розповісти йому про те, як наш монастир та муніципалітет Єзоло спільно відзначили 800-річчя вертепу з Ґреччьо. Папа висловив сердечну подяку та передав благословення учням та їхнім родинам».

Отець Марко Мороні передає Папі лист від дітей з Єзоло

Отець Марко Мороні передає Папі лист від дітей з Єзоло