Кардинал Нікольс посвятив Англію і Уельс Непорочному Серцю Марії
  • Пон, 20/02/2017 - 19:27

Кардинал Вінсент Нікольс коронував статую Фатімської Богородиці в соту річницю її об’явлення і знову посвятив Англію та Уельс Непорочному Серцю Марії.

На урочистості у переповненій Вестмінстерській катедрі та на площі поблизу кардинал Нікольс провів молитву посвяти, говорячи: «Тобі і Твоєму Непорочному Серцю, в соту річницю об’явлень у Фатімі, ми знову посвячуємо себе у єдності не лише з Церквою, Містичним Тілом твого Сина, але й з усім світом».

Кардинал відновив посвяту, яку раніше провів Архиєпископ Вестмінстерський, кардинал Бернард Ґріффін, у 1948 році, інформує Catholic Herald.

Нагадаємо, що об’явлення Богородиці у Фатімі відбулося в травні 1917 року, коли вона постала перед трьома дітьми-пастухами в Португалії.

У своїй проповіді кардинал Нікольс зазначив, що католики повинні запитувати себе: «Як ми щоденно висловлюємо своє учнівство Христові? Чи нам вдається присвячувати час Господу і іншим: в молитві і жертвоприношенні?» Він також порекомендував молитись вервицю, яка допомагає сказати «так» Богові, що і є суттю посвяти Непорочному Серцю Марії.

Від цього часу коронована статуя Богородиці проводитиме паломництво по 20 катедральних храмах Англії та Уельсу.