Кардинал Паролін про місію нунція на Близькому Сході
  • Пон, 12/10/2015 - 14:42

Християни Близького Сходу в повній мірі живуть хрестом Ісуса Христа і тому мають виняткове місце в серці Церкви, Папи і Святого Престолу, зазначив кардинал Держсекретар П'єтро Паролін, звертаючись до нового Апостольського нунція в Іраку та Йорданії архиєпископа Альберта Ортеги Мартіна, якому 10 жовтня 2015 уділив єпископську хіротонію.

У своїй проповіді глава ватиканської дипломатії підкреслив, що Франциск довіряє своєму віснику особливо складну місію, яка вимагає мудрості і розважливості. Для християн в Іраку та Йорданії він покликаний бути знаком близькості Святішого Отця і всієї Церкви.

Найближчий співробітник Папи зауважив, що перед лицем труднощів, з якими зустрічаються християни Близького Сходу, Церква "невпинно молиться і піклується про прийняття всіх можливих ініціатив, які могли б зв'язати руки катам". Він підкреслив, що присутність Апостольського нунція в Іраку є непередаваним знаком того, що Церква не залишає своїх дітей у хвилини випробувань, але з'єднана з ними і солідарна, молиться за них.