Катехизація у Європі: мусульманські мігранти просять про Хрещення
  • Втр, 08/03/2016 - 15:05

Катехуменат був однією з головних тем європейської зустрічі національних делегатів у справах катехизації, що закінчилася 4 березня в Рабаті на Мальті. У ній взяли участь представники 18 єпископатів.

Особливу увагу звернули на помітне в деяких країнах Європи збільшення кількості осіб, що готуються до хрещення, що пов'язано з міграцією та наверненням у католицтво.

Щораз частіше «мусульманські мігранти або біженці просять охрестити їх або просто наближаються до християнства, відкидаючи свою релігію, – йдеться в кінцевому повідомленні європейської зустрічі щодо катехизації. – Це явище є дуже складним. У цих випадках треба вміти розрізняти істинну дорогу віри від бажання інтеграції чи просто від надії, що прийняття християнства полегшить отримання документів або статусу біженця».

Під час зустрічі на Мальті також говорили про переказ віри і значення медіа в катехитичній діяльності та проголошенні Христа. Ствердили, що хоча парафія є основним місцем катехизації, Церква робить багато зусиль, щоби провадити її також в інших місцях.