Католики Хорватії отримали своє інтернет-телебачення
  • Птн, 05/09/2014 - 14:17

Цими дня стартувало з цілодобовими трансляціями новостворене Хорватське католицьке інтернет-телебачення (Hrvatska katolička internetska televizija). Цей канал доступний наразі виключно в світовій мережі Інтернет за адресою www.hktv.com.hr

Свої програми це телебачення транслює з 10.00 до 20.00 за середньоєвропейським часом, а від 20.00 до 10.00 транслюється повтор. Це зумовлене тим, що Хорватське католицьке інтернет-телебачення у цей спосіб прагне охопити і хорватську діаспору, яка розсіяна від Нової Зелендії до Канади і від Аргентини до Польщі.

Католицька Церква в Хорватії – одна з найбільш інтернетизованих католицьких спільнот у світі. Так Інформаційне католицьке Агенство ІКА є одним із найстаріших такого типу агенцій, що виникли у посткомуністичних країнах. Також Загребська Архиєпархія одна з перших розпочала інтернет-катехизи для своїх вірних, що відбуваються в он-лайн режимі. Першість католики Хорватії тримають і в початку інформування священиків через електронну пошту, як і одними з перших у світі розпочали провадити церковні книги не лише у паперовій писаній формі, але й у інтернет формі, що зберігається на серверах єпархій.

Хорватські католики також надзвичайно активні у своїй громадянській позиції, в обстоюванні своїх прав та свобод. І одним з важливих чинників консолідації католицької спільноти Хорватії перед загрозами секуляризму та релятивізму став саме інтернет.