Китай: сотні християн оточили церкву, дізнавшись про підготовку знесення храму
  • Срд, 09/04/2014 - 18:23

Сотні християн утворили живий щит навколо церкви, дізнавшись про наміри влади знести нібито незаконно збудований храм. Згідно з "Telegraph Media Group Limited", протягом декількох днів навколо церкви чергують кілька сотень християн, в тому числі літні та інваліди, повідомляє "Седмица.Ру" 8 квітня.

Церква в Веньчжоу (Саньцзян-Дунський автономний повіт) була побудована британськими місіонерами в XIX ст. Швидко зростаюча християнська громада в регіоні, відсоток християн в якому, за деякими даними, є найвищим у Китаї, давно не дає спокою комуністичній владі. Незважаючи на те, що громада є частиною легальної, санкціонованої державою релігійної організації, це не захищає її від дискримінаційних дій чиновників.

Протягом останніх 6 років у храмі був зроблений ремонт вартістю 30 млн юаній. Повідомлення про знесення послідувало безпосередньо після його закінчення. Чиновники стверджують, що церква була побудована незаконно. На фасаді будівлі червоною фарбою було написано «знести», «незаконне будівництво».

У Веньчжоу - багатому портовому місті в провінції Чжецзян в 230 км на південь від Шанхаю - проживає близько 7 млн ​​жителів. Тільки 15 % місцевих християн, за їх власними підрахунками, відвідують церкву, більшість належать до протестантських деномінацій.

«Підпільні» християнські громади в Веньчжоу давно піддаються переслідуванням. Наприклад, тільки в 2000 р. сотні їхніх церков були демонтовані в провінції Чжецзян.

За матеріалами: www.portal-credo.ru