Комісія Справедливість і Мир розпочинає проект «Відкритий Університет»
  • Птн, 16/05/2014 - 00:22

В травні та червні поточного року Комісія розпочинає проект «Відкритий Університет. Останніми роками Комісія здійснює різноманітну науково-виховну діяльність в Україні з метою створення форуму для діалогу, який сприяє формуванню об'єктивного розуміння світових та українських реалій, формує багатовимірне розуміння процесів, що мають місце в Україні та світі, а також створює можливості для обміну досвідом між лідерами з різних сфер суспільного життя.

Місія «Вільного університету»: пробудження громадянської активності в українському суспільстві через просвітництво, усвідомлення історичних та культурних надбань, звільнення від нав’язаних суспільству стереотипів та поширення суспільного вчення Церкви.

Для студентів цього «закладу» відомі громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, політики перестають бути недосяжними. З ними можна буде безпосередньо спілкуватися, ставити питання, більше того – сперечатися.

На лекції, семінари та круглі столи «Вільного університету» запрошуються усі, кому близька ідея побудови відкритого, вільного громадянського суспільства на християнських засадах.

Темами зустрічей будуть: «Християнські цінності та культура лідерства», «Громадянське суспільство, права людини та соціальна доктрина Церкви», «Молодь та праця. Роль християнських профспілок», «Мас Медія та спільне благо» та ін.. 

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир