Кот-д'Івуар: єпископи стурбовані поширенням «смс від Діви Марії»
  • Пон, 23/03/2015 - 21:26

Католицькі єпископи Кот-д'Івуару закликали вірних не довіряти електронним листам  і смс, нібито посланим Дівою Марією.

У посланні, адресованому священикам, монашеству і мирянам цієї африканської країни, івуарійські єпископи закликають їх проявляти пильність, щоб не піддатися спокусам, що частішають в період Великого посту і мають мету «відвернути нас від Бога».

Останнім часом в Кот-д'Івуарі з'явилися люди, що видають себе за побожних католиків і поширюють електронні послання, які вони нібито отримали від Діви Марії. В дійсності, наголошують єпископи, зміст цих електронних листів і смс суперечить вченню Церкви.

У деяких з цих послань, застерігають єрархи Кот-д'Івуара, містяться заклики до порушення громадського порядку. Загальний тон «богородичних смс» спрямований на створення «психозу страху» серед івуарійців, які й без того чимало постраждали від «деяких недоречних проповідей».

«Будьте розсудливі, коли ви щось чуєте або читаєте, - закликають свою паству єпископи. - Проявляйте передбачливість і обережність. Приймайте тільки те, що офіційно виходить від Матері-Церкви. Ми змушені підняти свій голос, щоб засудити деякі практики, які отримують все більше поширення в нашій країні».