"Молитовник на час війни". Частина 1 (МНВ 1)
  • Птн, 23/06/2023 - 21:07

З моменту виходу "Молитовника на час війни" українською мовою пройшло вже кілька місяців нашої Визвольної війни. 

Це час втрат, болю і щему в серцях нашого народу та його Церкви. Час, в який ми нанизані на спільному бажанні стати синами і дочками миру. І то не лише отого фізичного відчуття відсутності зовнішньої загрози власному життю, а стану, в якому я як людина з тілом, духом і душею перебуваю в повній гармонії з собою, людьми і Творцем. Час боротьби на різних рівнях і в різних формах.

Його поява українською, в часі цієї боротьби, – це спроба відкрити нашому народові духовний зріз війни, побачити Бога в наших реаліях: в окопах, в захисті чи наступі, у руїнах та злі, матеріалізованому у злочинах, які відбуваються на нашій землі. А також спроба повернутися до союзу з Богом у контексті цієї боротьби за існування нашого народу та держави на етнічній та політичній карті світу.

Завдяки жертводавцям і меценатам ця невеличка і дуже жива за своїм наповненням книжка пропонує військовим і цивільним, усім кого зачепила війна, знайти відповіді на актуальні питання, слова, які допоможуть звернутися до нашого Небесного Отця в ситуаціях, в яких іноді бракує слів.