Нова комісія займеться реформою ватиканських ЗМІ
  • Птн, 01/05/2015 - 01:13

Папа 30 квітня 2015 прийняв рішення про створення нової комісії. Її робота буде зосереджена навколо питання реформи ватиканських ЗМІ. З такою рекомендацією до Папи Звернулася Рада кардиналів з допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою на своєму останньому засіданні 13-15 квітня 2015.

Завданням новоствореної комісії буде вивчення остаточного рапорту ще однієї комісії, яка під керівництвом британського медіа-експерта Крістофера Паттен працювала в минулі місяці у Ватикані і виступила зі своїми пропозиціями щодо змін. Нова група експертів повинна відповісти на питання, на скільки висновки остаточного рапорту прийнятні до "ватиканської реальності".

Комісія повністю складається з церковних медіа-експертів. Її очолить о. Даріо Вігано, керівник Ватиканського телецентру, якому допомагатимуть Паоло Нусінер, генеральний директор "Avvenire"; о. Лусія Адріан Руїс, керівник ватиканського інтернет-відділу; о. Антоніо Пана, директор єзуїтського видання "La Civiltà Cattolica"; та о. Пол Тай, секретар Папської ради з засобів масової комунікації.