Папа до Facebook, Apple, Microsoft, Amazon та Google: не знімайте з себе відвідальність за те, як використовують ваші платформи
  • Чтв, 21/11/2019 - 11:33

Зараз м’яч на стороні поля технологічних компанія – так можна коротко підсумувати дводенну конференцію, яка відбулась минулого тижня у Ватикані за участі релігійних лідерів, НУО та високопосадових представників провідних технологічних компаній, з метою обговорити захист дітей у цифровому світі.

Папа Франциск рішуче звернувся до керівників «Великої п’ятірки» - Facebook, Apple, Microsoft, Amazon та Google – присутніх на аудієнції минулого четверга, вимагаючи усунути з мережі дитячу порнографію та зробити усе для того, щоб діти не могли отримувати онлайн доступ до таких матеріалів.

Святіший Отець зазначив, що захист приватності користувачів не може бути оправданням, щоб припинити будь-яку форму контролю, навіть якщо тех-компанії вважають приватність базою довіри користувача і стовпом їхнього бізнесу.

За словами Папи, влада повинна проводити ефективні дії в цьому напрямку, а великі компанії повинні перестати «вважати себе цілком невідповідальними за послуги, які надають своїм користувачам».

Компанії, на його думку, не є лише надавачами технологічних платформ, але юридично і морально відповідальними за той спосіб, в яких їх використовують, включаючи усіляку форму зловживання і злочинів проти дітей.

За оцінками Microsoft , щодня в мережу заливають близько 270 тисяч фотографій із зображенням сексуального зловживання дітьми. Нещодавно The New York Times  писали про те, що «за минулий рік тех-компанії прозвітували про понад 45 мільйонів фото і відео онлайн, що зображують сексуальне зловживання дітьми», пише Catholic Herald.