Папа до молоді в Меджугор’ї: ваш вибір тепер впливає на ваше майбутнє
  • Чтв, 27/07/2023 - 14:07

Звертаючись до учасників Молодіжного Фестивалю, що в цих днях відбувається в Меджугор’ї, Святіший Отець побажав молоді прожити ці дні як духовне паломництво, яке приведе їх до зустрічі з Господом Ісусом.

Папа Франциск надіслав привітання для учасників Молодіжного Фестивалю, що від 26 до 30 липня 2023 року відбувається в Меджугор’ї. Святіший Отець зазначив, що ця подія є нагодою оновити свою віру та побажав молоді прожити ці дні як духовне паломництво, що приведе до зустрічі з Господом Ісусом в Євхаристії, в адорації, у сповіді, в біблійній катехизації, в особистій молитві та вервиці, а також через свідчення.

Тема цьогорічного паломництва: «Ось моя мати, ось мої брати» (Мт 12,49). Коментуючи цей уривок євангелиста Матея Єпископ Риму сказав, що «нас дуже вражає цей жест і слова Ісуса, тому що, на перший погляд, вони виглядають як брак поваги до Його Матері і Його родичів. Насправді ж, цим висловом Він хотів показати нам, що саме дотримання волі Отця утверджує нас у єдності з Ним, у зв’язку, вищому за найтісніші кровні узи». В цьому контексті він звернув увагу на Пресвяту Богородицю, яка встановила зв’язок спорідненості з Ісусом ще до того, як народила Його, відповідаючи на слова Архангела: «Ось я, Слугиня Господня: нехай мені буде за твоїм словом» (Лк 1:38). «З цього моменту все її життя стало безперервним виконанням Божої волі», – підкреслив він.

Божа воля – шлях до справжнього щастя

Наступник святого Петра звернув увагу, що «ми часто перебуваємо в суперечності з цією волею, нам інколи важко її зрозуміти і прийняти, ми хотіли б іншого життя, без випробувань, без страждань, ми б хотіли бути іншими, можливо, розумнішими, багатшими на таланти чи природні здібності. Однак, немає для нас кращої волі, ніж воля Отця, яка є Його задумом любові до нас з огляду на Його Царство і наше повне щастя». Папа заохотив не боятися цієї волі, навіть якщо нам здається, що це означитиме відмову від нашої свободи. Адже саме «виконання волі Отця робить нас Його дітьми, братами, сестрами, матерями, дозволяє нам зростати в любові до Нього та до інших людей».

Далі він зазначив, що Господь знає серце і найпотаємніші бажання кожної людини. «Лише Він, Який любить тебе абсолютною любов’ю, здатен здійснити твої прагнення. Ніхто, крім Бога, не може дати справжнього щастя», – підкреслив Папа. Він заохотив юнаків та дівчат «скористатися своєю молодістю, щоб разом з Господом закласти основи свого існування», адже, за його словами, «від вибору, який вони зроблять в ці роки, буде залежати їхнє особисте, професійне та суспільне майбутнє».

Нести радість у всі сфери життя

Святіший Отець побажав молоді, щоб Пресвята Діва Марія супроводжувала і навчала їх розпізнавати і приймати волю Небесного Отця у своєму житті. Він заохотив учасників Молодіжного Фестивалю «бути захопленими місіонерами нової євангелізації та нести радість тим, хто страждає, а також у свої сім’ї, школи й університети» та скрізь, де вони живуть. «Якщо ви дозволите Божій благодаті діяти у вас, якщо ви будете щедрими і наполегливими у своїх щоденних зобов’язаннях, ви зробите цей світ найкращим місцем для всіх», – підсумував Папа Франциск.