Папа: відкритість на трансцендентність допомагає будувати кращий світ
  • Втр, 13/08/2019 - 10:03

З нагоди Міжнародного дня молоді Глава Католицької Церкви нагадує про один з важливих вимірів освіти.

З ініціативи ООН, починаючи від 2000 року 12 серпня відзначається Міжнародний день молоді, завданням якого є нагадувати про роль молодих людей у розвитку і розбудові світу, а також про проблеми, які стоять на цьому шляху. Темою цьогорічних відзначень є освіта, щоб наголосити на важливості всеосяжної й доступної для всіх освіти.

Папа Франциск приєднався до цього відзначення через Твіттер. На дев’ятимовному папському аккаунті з’явилося наступне повідомлення:

“ Освіта з горизонтами, відкритими на трансцендентність, допомагає молоді мріяти та будувати кращий світ. #IYD2019 ”

Виховання до людяності

Звертаючись на початку червня до учасників конгресу, присвяченого католицькій освіті й вихованню, що відбудувався в США, Папа Франциск вказав на те, що католицькі освітні заклади покликані виховувати до гуманізму, тобто такого бачення суспільства, в осередку якого перебуває людина з її невід’ємними правами, цінності справедливості й миру та правильне співвідношення між особами, суспільством і державою.

Але на заваді цьому стоять різні перешкоди, одна з них – дегуманізація, яка полягає в тому, що надмірний індивідуалізм і споживацтво перешкоджають співпраці, нівелюють спільні цінності, підточують основоположні правила співжиття. Аби відповісти на цей виклик, за словами Папи, необхідно «відкривати горизонти трансцендентності», дбаючи про плекання в молоді духовних цінностей.