Папа відправляє посланця в Ірак і закликає Церкву до молитви
  • Птн, 08/08/2014 - 16:47

У світлі складної ситуації в Іраку Святіший Отець призначив кардинала Фернандо Філоні, префекта Конгрегації євангелізації народів, своїм посланцем в цю країну, щоб висловити особисту близькість страждаючому населенню і висловити йому солідарність Церкви. Про це йдеться в спеціальному повідомленні, опублікованому 8 серпня 2014 року.

Ще 7 серпня о. Федеріко Ломбарді прочитав звернення Папи Франциска у зв’язку із ситуацією в Іраку, в якому Понтифік звернувся до міжнародного співтовариства і совісті всіх із закликом покласти край “триваючій гуманітарній драмі” в цій близькосхідній країні, захистити переслідуваних і допомогти тим, хто залишився без даху над головою. Франциск із стурбованістю стежить за новинами, які приходять з Іраку і приєднується до заклику місцевих єпископів до молитви всієї Церкви за дар миру для цієї країни.

Папа звернувся до віруючих через свій аккаунт в “Твіттері”, де написав: «Прошу всіх людей доброї волі долучитися до моєї молитви за іракських християн і всі країни, які зазнають переслідувань”.

В результаті наступу ісламських терористів в Іраку було захоплено ряд міст з християнським населенням. Рятуючись від насильства, близько 100 тис. сповідників Христа, серед яких жінки, люди похилого віку та діти, покинули свої будинки і пішки попрямували на північ країни. Порожніми залишилися цілі села,  які досі заселяли християни.

Джерело: http://popefrancis.org.ua