Папа зустрінеться з вірменським Католікосом Арамом І
  • Суб, 31/05/2014 - 15:44

Папа Франциск прийме на аудієнції Католікоса Вірменської Апостольської Церкви Арама I, який перебуватиме з візитом в Римі 3-6 червня.

Вірменський єрарх відвідає Папську ради сприяння християнській єдності і деякі інші дикастерії Римської Курії. Він помолиться біля могили св. Петра і вшанує статую св. Григорія просвітителя, встановлену в північному дворику ватиканської базиліки.

Аудієнція у Папи Римського відбудеться 5 червня. Після короткої приватної бесіди понтифік і Католікос спільно помоляться.

Арам I з 1995 р. є главою Вірменської Апостольської Церкви Кілікійського Католікосату, осередок якого знаходиться в Антеліасі, недалеко від ліванського Бейрута. Він один разу зустрічався з Іваном Павлом II і двічі з Бенедиктом XVI.

Кілікійський Католікосат є частиною Вірменської Апостольської Церкви. Він визнає почесну першість Ечміадінскага Католікоса всіх Вірмен і Верховного Патріарха Вірменської Апостольської Церкви, яким є Гарегін II, з яким папа Франциск зустрічався у Ватикані 8 травня 2014. У ході цієї аудієнції Святіший Отець згадав про мучеництво вірменських віруючих протягом ХХ ст. "Екуменізм страждань, екуменізм мучеництва, екуменізм крові - це сильний заклик, щоб йти шляхом примирення між Церквами, з рішучістю і довірливою відданістю діяльності Святого Духа", - наголосив папа Франциск.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va