Патріархи Східних Церков зустрінуться з Папою
  • Пон, 28/10/2013 - 12:06

Патріархи і глави Східних Католицьких Церков зустрінуться 21 листопада з Папою, щоб обговорити ситуацію в Сирії, Іраку і на Близькому Сході. Вони висловлять свої думки щодо шансів на мир у регіоні і будуть молитися за християн, які страждають, – повідомляє у вчорашньому випуску газета «L'Osservatore Romano». Подібну зустріч скликав 2009 року Папа Бенедикт XVI.

Підготовкою до зустрічі з Папою Франциском буде пленарне засідання Конгрегації для Східних Церков 19–21 листопада. Про це повідомив префект Конгрегації Леонардо Сандрі минулої суботи під час урочистого відкриття нового навчального року в Папському Східному інституті.

Під час церемонії халдейський Патріарх Бабілоні Рафаель І Сако поінформував про теперішню ситуацію в Іраку. Кількість християн за переписом 1987 була 1 млн. і 164 тис., а сьогодні на половину зменшилась. «Міжнародна спільнота, християни і мусульмани, має зробити все, щоб допомогти в досягненні демократії та рівності», – сказав Патріарх.

На його думку, Захід має «моральний обов'язок змусити його країну до такої поваги прав людини, яких дотримуються на Заході». «Для західних країн має бути зрозумілим, що виробництво і продаж зброї нічим не допомагають у жодному випадку. Замість цього вони повинні виробляти речі, які важливі для життя людини», – сказав глава халдейської Церкви.

За матеріалами info.wiara.pl