Поранені бійці АТО взяли участь у прощі до Підгорецької чудотворної ікони Богородиці
  • Пон, 19/10/2015 - 20:29

У суботу, 17 жовтня 2015 року, відбулось паломництво поранених бійців АТО, які проходять курс лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, а також працівників госпіталю до Підгорецької чудотворної ікони Матері Божої. Ця духовна мандрівка була організована з ініціативи Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ та за сприянням Фундації св. Миколая. Разом із бійцями участь у прощі також взяв військовий капелан госпіталю о. Андрій Хомишин та семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ, які на цих вихідних проходили вишкіл військового капеланства.

Мандрівка передбачала відвідини не лише духовних місць, а й «Золотої підкови Львівщини» - відомих замків. Тому першою зупинкою була екскурсія в Олеському замку, де військові мали нагоду детальніше пізнати історію цієї пам’ятки та оглянути експозиції.

Далі ж учасники поїздки завітали в Підгорецький замок, історія якого сягає ще першої половини XVII. Тут вони також змогли довідатись чимало цікавих історичних фактів та просто насолодитись величністю цього історичного та культурного об’єкта.

Василіянський монастир Благовіщення Пречистої Діви Марії у Підгірцях – саме це святе місце стало наступною зупинкою прочан. Тут військовослужбовці разом з капеланом та семінаристами молились молебень до Пресвятої Богородиці за мир в нашій державі та всіх захисників України. На військових паломників також чекала духовна наука від о. Андрія Хомишина та ознайомлення із життям в монастирі, оскільки брати радо прийняли гостей та розповіли їм про  саме святе місце, чудотворну ікону та своє життя.

Останньою зупинкою цієї духовної мандрівки був Золочівський замок,  де для військових також була організована екскурсія.

Щиро дякуємо кожному, хто зробив свій внесок у підтримку цієї прощі та загалом завжди підтримує проекти Фундації св. Миколая.