Програма богослужінь та подорожей Папи на літо
  • Срд, 30/05/2018 - 11:59

У Ватикані оприлюднено програму богослужінь та подорожей Папа Франциска на червень, липень та серпень.

Дві міжнародні подорожі та одна в Італії з міжнародним аспектом, Святі Меси в Остії та на площі Святого Петра, консисторія з нагоди введення в сан нових кардиналів. Такою є програма богослужінь Папи Франциска на наступне літо, яку оприлюднили у Ватикані.

У першу неділю літа (3 червня) Єпископ Риму відслужить Святу Месу з нагоди урочистості Найсвятіших Христових Тіла і Крові на парафії святої Моніки та очолить процесійну ходу з Найсвятішими Тайнами до храму Пресвятої Богородиці ді-Бонарія в містечку Остії, що належить до агломерації Риму й, відповідно, до Римської дієцезії.

У четвер, 21 червня, Глава Католицької Церкви здійснить візит до Женеви, де візьме участь у відзначенні 70-річчя Всесвітньої Ради Церков та відслужить Святу Месу для місцевих католиків. Через тиждень, 28 червня, він проведе в базиліці Святого Петра у Ватикані прилюдну консисторію з введенням в сан нових кардиналів, разом з якими наступного дня (29 червня) відслужить Святу Месу на площі Святого Петра з нагоди урочистості святих Петра і Павла, поблагословивши паллії для нових митрополитів.

Протягом липня та серпня, зазвичай, Папа не проводить жодних прилюдних заходів, за винятком недільного проказування молитви «Ангел Господній» з вікна Апостольського палацу та загальних аудієнцій в серпневих середах. Але цього року на згаданий період заплановані дві подорожі.

На суботу, 7 липня, Святіший Отець запросив до Барі на півдні Італії провідників близькосхідних Церков, аби разом помолитися за мир в регіоні. В останні суботу та неділю літа (25-26 серпня) він перебуватиме в столиці Ірландії місті Дубліні, де приєднається до учасників ХІ Всесвітньої зустрічі сімей.