Семінаристи ЛДС святкували Велкидень у Хотині
  • Чтв, 16/04/2015 - 18:48

Вже стало доброю традицією, що брати семінаристи із Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, приїжджають на парафію Преображення Господнього міста Хотина Чернівецького протопресвітеріату Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Із початку відновлення Львівської семінарії у її стінах також відновило діяльність братство «Введення в храм Пресвятої Богородиці», засноване отцем прелатом Ісидором Дольницьким. Одна із віток діяльності цієї спільноти є провадження місійної діяльності: браття відвідують місійні терени нашої Церкви, допомагають священнослужитлям, проводять катехитичну діяльність тощо.

Цього року на Великдень до міста Хотина, на запрошення адміністратора парафії о. Олександра Федоришина, прибули брати із IV курсу Назар Литвин та Дмитро Чернецький. Своїм співом вони супроводжували Богослуження Страсного тижня, Воскресну утреню та святкову Літургію.

У Світлий понеділок перед Святою Літургією відбулося освячення священничих риз та ілитона, які пожертвували братчики братства, для потреб парафії. Варто зазначити, що до цього часу під час кожного приїзду брати жертвували литійник, дарохранильницю та дискос із звіздою.

Після святкового богослуження священик та вірні подякували семінаристим за візит, а бр. Назар навзаєм висловив щиру подяку за гостинність та побажав духовного та кількісного збільшення парафіяльної спільноти.

Прес-служба парафії